HTML

Billog blog - nyomot hagyó gondolatok

Eszembe jut, leírom és nyomot hagy.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Bukik a Heti Hetes? Nemúgymegyaz.

2010.05.04. 12:56 Billog

Egy friss elképzelés szerint megkezdődik a tisztogatás az RTL Klub-nál (is), főleg mivel a tulajdonosi csapat egy része nagyon közel áll a kormányhoz. Elsők közt menne a levesbe a Heti Hetes - vagy legalábbis sokan gondolják így. A csatorna cáfol. De vajon jó ötlet lenne ez a részükről?

Stratégiailag igazi őrültség lenne a megszüntetése. Egy kereskedelmi csatorna ha jól működik, akkor van ilyen és olyan műsora is: egyrészt, hogy nagyobb legyen a potenciális nézők tábora, másrészt, hogy ne skatulyázzák be a csatornát valamelyik oldalra. Ezt a vezetés is tudja - vagy tudnia kell: elsősorban a nézettségből élnek, és  nincs baloldali, jobboldali, konzervatív vagy liberális néző. Ha egy műsort eleinte ötszáz ezren majd később egymillióan néznek, akkor nem azon kell gondolkodni, hogy a különbség az milyen oldali, hanem, hogy hogyan lehetne még több.

Egy ilyen betiltásnak ezen túlmenően is több lenne a kára, mint a haszna, hiszen adnák a nagyon erős lovat a "cenzúrát", "diktatúrát" kiáltók alá, és ők még mindig többen lennének, mint akiket nyert(?) a csatorna a műsor törlésével.

De megközelíthetjük máshonnan is a témát: mondjuk, hogy az új vezetés nem tűri, hogy az általa tulajdonba vett adó mocskolja a vezetést - nevezzük személyes ügynek. Ha ez így is lenne, akkor sem ezt a módját választanák a harcnak. A Fidesznek mindig jobb volt a kommunikációja a többi pártnál, és nem véletlenül: többek között az ötletesség, baráti hangulat (pertu a HírTV-n), egyedi jelképek jellemezték a fellépésüket. Egy ilyen mozdulat nem az ő stílusuk lenne - még ha meg is tennék, akkor is előbb alakítanák át a műsort a saját ízük szerint, mintsem egy ilyen nyilvánvalóan drasztikus eszközhöz nyúljanak.

Szólj hozzá!

Címkék: tv fidesz cenzúra heti hetes

A bejegyzés trackback címe:

https://billog.blog.hu/api/trackback/id/tr601973706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása